lauantai 25. kesäkuuta 2016

Lapinlahti goes obscure

(Pasi Färm ja Klaus Welp)

On mahtava nähdä, kun joku paikka löydetään uudestaan, otetaan uudenlaiseen käyttöön. Esimerkkini on Lapinlahden entinen mielisairaala.

(Grillailua ja chillailua Lapinlahdella)

Ystäväni Klaus Welp (valokuvaaja, graafinen suunnittelija, elokuvantekijä) vuokrasi työtilan sairaalatiloista ja löysi enemmän tai vähemmän hullun taitelijayhteisön. Hän alkoi dokumentoimaan toimintaa ja otti erityisen huomionkohteeksi erikoisen veneenrakennushankkeen. Risto Puurunen, Juho Pöysti, Tuomo Vuolteenaho ja Mika Palonen rakentavat 3D-camera obscura -polkuvenettä. Vene on tarkoitus laskea vesille 2.heinäkuuta. Myöhemmin ryhmä lähtee aluksen kanssa kiertueelle Baltian maihin.



Tämän blogin yksi keskeinen teema on ajattelu. Kysyn jatkuvasti, mitä on ajattelu. Monta kertaa minulla on tunne, että se vaatii aina jonkun tietyn paikan tai tilan. Martin Heideggerin ajattelu tarvitsi polkua, María Zambranon ajattelu metsäaukiota jne. Nyt kysyn itseltäni, onko minun palattava Lapinlahdelle ajatellakseni, oppiakseni jotain uutta. Tottakai tarvitsen muutakin kuin paikkaa: ihmisiä jotka sen elävöittävät. Myös ihmiset inspiroivat, varsinkin silloin kun he ovat tekijöitä.



En tiedä vielä, mitä kaikkea tämä uudistunut mielisairaala merkitsee minulle.Tällaiset hankkeet ovat innoituksen aihe. Ne näyttävät, että toisinkin voi tehdä. Maailmaan tuodaan aivan uudenlainen vene, ja veneet ovat aina unelmien synnyttäjiä, niiden kantajia.

Klaus Welp on tämän filosofiakahvilan facebook-sivun logon tekijä:


...ja hän on myös profiilikuvan ottaja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti