keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Syksyn aiheista ja muusta



Ensin on kiitettävä. Kiitän kaikkia filosofiakahvilaistuntoihin osallistuneita, sekä Fuengirolan että Torre del Marin keskustelijoita. Ilman keskustelua ja ennen kaikkea ilman kuuntelua ei ole filosofointia.

Tulen julkaisemaan blogissa joitakin muistiinpanoja myös kesän aikana. Ne saattavat olla sivuhuomautuksia, jotka liittyvät käsiteltyihin aiheisiin tai ne ovat tulevien aiheiden valmistelussa syntyneitä huomioita tai muita hulluja päähänpistoja. (En tiedä miksi, mutta pidän kevytmielisestä sanasta päähänpisto.) Ihmiset voivat – jos haluavat – tuoda esiin omia ajatuksiaan, näkemyksiään ja kysymyksiään myös filosofiakahvilan omilla facebook-sivuilla:

https://www.facebook.com/Filosofiakahvila

Syksyn aiheita suunnitellessani olen ottanut huomioon monia toiveita ja lisäksi vastaan (omalla tavallani) joihinkin liian vaikeisiin kysymyksiin tai tuon esiin ongelmia, joihin olemme törmänneet keskustelujemme aikana. Toisin sanoen tulevat huomautukseni ovat joskus vastauksia, vaikka ne jälleen kerran pyrkivät vain esittämään kysymyksiä, viiltämään auki meitä suojaavia sateenvarjoja.
Tässä on tulevan syksyn aiheet (otsikoihin saattaa tulla muutoksia):

1.Totuus ja tehtävä: kaikki virtaa
2.Totuuden pelisäännöt ja rituaalit
3.Huumori, todellisuus ja käytös
4.Keksivätkö filosofit Euroopan?
5.Mielikuvitus ja arvojen luominen
6.Motiivit, seuraukset ja hyveellisyys
7.Idios rythmos - Oma rytmi
8.Filosofien elämät ja filosofia elämäntapana
9.Tuomion luonne ja pidättäytyminen tuomitsemasta
10.Riivaajat meissä, terroristit ja omistushalu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti