perjantai 25. elokuuta 2017

Onko teillä negatiivisia tunteita?


Filosofiakahvila alkaa Torre del Marissa 13.syyskuuta. Aika ja paikka sama kuin ennen: Con Corazónmari, keskiviikko klo 11.00. Aihe on Wittgensteinin vitsit ja viimeiset sanat.


Melissa Byrne on amerikkalainen aktivisti. Hän on tottunut pidätyksiin, vaikka pitää omassa toiminnassaan kiinni väkivallattomuuden filosofiasta. Taannoin hän kertoi Washington Postissa tilanteesta, johon hän joutui osoittaessaan mieltä Yhdysvaltain presidenttiä vastaan.

Salaisen palvelun agentit ja poliisi veivät hänet huoneeseen kuulustelua varten. Häntä ei selvästikään pidätetty, sillä hänelle ei kerrottu oikeuksia ja kysytty, ymmärtääkö hän ne.

Se mitä aktivistilta kysyttiin, kertoo asioista. Näistä kysymyksistä pitäisi kirjoittaa laajemminkin, ehkä väitöskirja. Kysymykset kertovat siitä, mitä pidetään ongelmana. Tietenkin tilannekin tuntuu hiukan absurdilta. Monta kansallisesta turvallisuudesta vastaavaa ihmistä käyttämässä aikaansa näiden kysymysten esittämiseen.

Minun suosikkini Byrnelle esitetyistä kysymyksistä on tämä: "Onko teillä negatiivisia tunteita presidenttiä kohtaan?"

Kysymys kertoo paljon tilanteesta Yhdysvalloissa. Jos tämän kysymyksen osaisi analysoida ja näyttää sen koko outouden, osaisimme leikata auki kokonaisen kulttuurin - pääsisimme käsiksi siihen mikä meitä vaivaa...

Byrne ei nauranut kysymykselle. Tilanne ei herätä hilpeyttä, kun on siinä. Hän vastasi: "Yes."

Byrnen kirjoitus tapahtumasta:

http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-protest-detained-secret-service-questions-dissent-us-america-a7908746.html


https://www.facebook.com/Filosofiakahvila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti