torstai 29. tammikuuta 2009

Varkaan päiväkirja

Ehkä tämä blogi onkin varkaan päiväkirja. Tänään filosofiakahvilassa puhuimme Geniuksesta, oudosta hengestä meissä kaikissa. Kun päätimme istunnon ja olin hyvästelemässä tarjoilijaa, joku puhutteli minua viereisestä pöydästä tunnistamattomalla kielellä. Huomasin sitten, että mies puhui suomea. Puhetta vain sumensi ja sammalsi ankara humalatila. "Mitä?" kysyin. "Miten sä kehtaat liikkua täällä varastelemassa vanhojen akkojen rahaa?" Kielsin varastaneeni rahaa. "Painu vittuun", mies sanoi, vaimonsa yritti jarrutella. Lupasin painua. Tiedoksi niille, jotka eivät tiedä: filosofiakahvilan järjestää Sofia, joka on opistotyylinen aikuisopetuskeskus Aurinkorannikolla, Espanjassa. Filosofiakahvilan osallistujilta otetaan 3 euroa kerrasta (niin ettei tarvitse maksaa kokonaista kurssia, voi osallistua milloin haluaa ja kiinnostaa). Lisätietoja Sofiasta löytää nettiosoitteesta www.sofia-hanke.net Jäin miettimään, millainen varas olen. Jouduin toteamaan, etten ole herrasmiesvaras enkä siis mikään hienostunut dandy. Olen kai vain sellainen työväenluokkaan kuuluva varas, koska "varastaminen" ei onnistu hienostuneiden ja taianomaisten eleiden avulla, vaan joudun tekemään töitä: lukemaan, ajattelemaan, kirjoittamaan, toisin sanoen valmistautumaan näihin "ryöstöihin", filosofiakahvilan istuntoihin.

1 kommentti:

  1. Kävin filosofiakahvilassasi syksyllä 2007 ja ainakin minulle ne olivat viikon huippuhetkiä. Siksi, että siellä sai luvan kanssa ajatella, antaa ajatustensa lähteä liikkeelle ja kenties oivaltaakin jotain.
    Totta kai jonkin verran harmittivat satunnaiset besserwisserit, jotka halusivat lähinnä kuulla omaa ääntään ja jotka eivät tuntuneet tajuavan, että eikö tuollaisen kahvilakeskustelun tavoitteena ole juuri ajatusten vaihto eikä se, että joku saa muut vakuuttumaan "siitä oikeasta totuudesta", jonka nyt hän sattuu tietämään...
    Hyvää jatkoa filosofiakahvilalle. Kenties vielä joskus pääsen paikan päälle.

    VastaaPoista