perjantai 1. toukokuuta 2009

Kirjoitusten sietämättömyydestä ja kesän ohjelmasta

Tässä blogissa julkaistavat tekstit ovat muistiinpanoja, joita käytän filosofiakahvilan keskustelujen alustuksissa. Kun julkaisen muistiinpanot, ne muuttuvat kirjoituksiksi ja saavat toisenlaisen luonteen. Ne paljastuvat sekaviksi, luonnosmaisiksi ja usein, liian usein, erittäin huonosti kirjoitetuiksi. Ne osoittautuvat sietämättömiksi. Minulla ei ole voimia eikä halua hioa niitä. Varsinkin kun tiedän, ettei teksteistä mitään timantteja tulisi, vaikka tekisin mitä.

Sofia-opiston filosofiakahvila menee kesätauolle 7.5 jälkeen. Lupaan julkaista kesän aikana ainakin osan aikaisempien istuntojen muistiinpanoista. Julkaisen niitä aina sitä mukaan kun olen ehtinyt tai jaksanut korjata niistä ainakin osan lyöntivirheistä ja ehkä joissakin tapauksissa poistaa pahimmat sekavuudet. Tarkoitus on julkaista nekin raakilemaisessa ja alkuperäisessä muodossaan.

Tulen lähiakoina julkaisemaan myös ensi syksyn istuntojen aiheet, siis otsikot. Niin kuin tähänkin mennessä, otsikot ovat vain vihjeitä; eivät aina paljasta, mistä on kyse ja minkälaisen näkökulman olen valinnut. Syksyllä istuntoja järjestetään Fuengirolan lisäksi Torremolinosissa. Fuengirolassa aiheet ovat uusia, mutta Torremolinosissa keskustellaan aikaisempien muistiinpanojen pohjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti